Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Το πρώτο χρυσό ελληνικό μετάλλιο στην Ξιφασκία...



Το πρώτο χρυσό ελληνικό μετάλλιο σε παγκόσμιο κύπελλο κατέκτησε η Βάσω Βουγιούκα στη Βουδαπέστη.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ανέβηκε την Κυριακή στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στη σπάθη, χαρίζοντας στην ελληνική ξιφασκία μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία της.

"Ασφαλώς και δεν περίμενα να φτάσω τόσο ψηλά", παραδέχθηκε η Βουγιούκα, λίγα λεπτά μετά το ντόπινγκ κοντρόλ στο οποίο υποβλήθηκε, ενώ συνέχισε λέγοντας: "Ήμουν πάρα πολύ ικανοποιημένη που μπήκα στην τετράδα, κι αυτό μ' έκανε να χαλαρώσω, να ξεχάσω το άγχος και να φτάσω στο χρυσό χωρίς να το καταλάβω".

Η αήττητη πορεία της Βουγιούκα μέχρι το βάθρο άρχισε από τους "64", όπου έπαιξε απευθείας, χωρίς προκριματικά, λόγω της υψηλής θέσης της στην παγκόσμια κατάταξη. Σημείωσε, δηλαδή, τέσσερις νίκες, προτού πετάξει έξω στα ημιτελικά την Κορεάτισσα Κιμ (15/10) και στη συνέχεια, στον τελικό, την Ιταλίδα Μπαρτσόκα (15/9), η οποία προηγουμένως είχε αποκλείσει τη συμπατριώτισσά της Μπιάνκο.

Για "δικαίωση της προσπάθειας της Βουγιούκα" έκανε λόγο περιχαρής ο τεχνικός σύμβουλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, Μανώλης Σαρρής.

Αυτό το άρθρο το αφιερώνω στον πολύ καλό μου φίλο Κώστα για να θυμηθεί τις παλιές καλές εποχές του και για την ξιφασκία γενικώς…

Βάσω σου εύχομαι και άλλες πολλές μεγάλες διακρίσεις…

Πηγή www.sport24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου