Τρίτη 11 Μαΐου 2010

6ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Kendo

Από τις 7-9 Μαΐου διοργανώθηκε το 6ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Kendo καθώς και εξετάσεις 2ο-1ο kyu, 1ο-3ο Dan στην Αθήνα από το Furyu Dojo στο αθλητικό κέντρο ΔΑΙΣ.


Θα ξεκινήσω λίγο ανάποδα, γιατί είμαι και πολύ ανάποδος τύπος και θα πω ότι η διοργάνωση ήταν υπέροχη λόγω των εθελοντών (κίτρινα μπλουζάκια) που βοήθησαν στην σωστή διεξαγωγή του πρωταθλήματος και στο χώρο που μας φιλοξένησε, που ήταν πανέμορφος και αρκετά λειτουργικός. Όλες οι ομάδες έδειξαν ένα πολύ καλό πρόσωπο και κάλλιστα θα μπορούσε να πει κανείς ότι δεν ήταν ένα εγχώριο πρωτάθλημα αλλά ένα ευρωπαϊκό τουρνουά.


Στο αγωνιστικό κομμάτι είδαμε αρκετά δυνατά παιχνίδια σε όλες τις κατηγορίες. Την διοργάνωση άνοιξε η κατηγορία των γυναικών. Την πρώτη θέση κατέκτησε για άλλη μια φορά η Ακύλα Αστερία και την δεύτερη θέση κατέκτησε η Χάρμπαλη Ντίνα του Ατραπού. Την τριτοτέταρτη θέση κατέκτησαν η Τσιντζα Αντιγόνη του Athens kendo club και η Μανωλάκου του Furyu dojo.


Αμέσως μετά ξεκίνησε η κατηγορία ατομικό kyu αντρών. Σε αυτή την κατηγορία ο σύλλογος μας συμμετείχε με τους Καρακίτσο Γιώργο, Παπάζογλου Θεοδόση και Ταρναβά Κώστα. Αν και πέρασαν τα pull δεν κατάφεραν να προκριθούν στα ημιτελικά. Την πρώτη θέση πήρε ο Κιρίμης Στέλιος του Ατραπού, την δεύτερη ο Πρίντεζης Μάρκος του Furyu dojo και την Τρίτη μοιράστηκαν οι Liu Song του Ken Kan και …


Η κορύφωση και το τέλος της πρώτης μέρας ήρθε με την κατηγορία του ατομικού Dan αντρών. Ο σύλλογος μας είχε περισσότερες συμμετοχές εδώ με τους Νικολούζο Νίκο, Κιμέρη Στέλιο, Κατσούλη Δημήτρη, Κιουστελίδη Βασίλη, Κομιτόπουλο Δημήτρη, Γαλανάκη Δημήτρη, Μιγδάλη Σταύρο και Πατρίκιο Στέλιο. Αν και περισσότεροι σε αυτή την κατηγορία, μόνο 2 κατάφεραν να περάσουν στα ημιτελικά. Το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών ήταν μεταξύ του Γκαλουσιάν Άρσεν (Budo Center) και του Κατσούλη Δημήτρη. Νικητής αναδείχτηκε ο Κάτσούλης ύστερα από ένα πολύ καλό αγώνα και από τους δύο αθλητές.


Στο δεύτερο ημιτελικό το ζευγάρι ήταν Νικολούζος Νίκος και Παπαχρήστος Ηλίας (Ronin). Ένας πάρα πολύ δυνατός και πολύ τεχνικός αγώνας, όπου βρήκε νικητή των δάσκαλος μας, Νικολούζο Νίκο. Έτσι στον τελικό βρέθηκαν ο δάσκαλος και o sempai του dojo μας, Νικολούζος Νίκος και Κατσούλης Δημήτρης. Ήταν ένας ενδιαφέρον αγώνας, που σου θύμιζε τα jigeiko μέσα στην σχολή. Μεγάλος νικητής αναδείχτηκε για άλλη μια συνεχόμενη φορά ο sempai μας, Κατσούλης Δημήτρης. Ένα μεγάλο μπράβο και στους δύο…


Φυσικά δεν πρέπει να ξεχάσουμε και το μετάλλιο για το μαχητικό πνεύμα (fighting spirit), που πήρε ο Γαλανάκης Δημήτρης σαν γνήσιος «Σπαρτιάτης».


Την Δεύτερη μέρα ξεκίνησε η ομαδική μεικτή κατηγορία με την συμμετοχή 7 ομάδων. Τους Ronin και Ατραπό από την Θεσσαλονίκη, το Ken Kan από τον Βόλο και το Renma Dojo, Furyu Dojo, Athens Kendo Club, Budo Center από την Αθήνα. Και αυτή η ημέρα ξεκίνησε με υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Από τις επτά ομάδες οι τέσσερεις που πέρασαν στα ημιτελικά ήταν το Renma Dojo, το Budo Center, ο Ατραπός και το Ken Kan. Τα ζευγάρια των ημιτελικών που προέκυψαν: Renma Dojo με Ατραπό και Budo Center με Ken Kan. Ο αγώνας με τον Ατραπό είχε αρκετό σασπένς και κρίθηκε πάνω σε μια λεπτή κλωστή. Τελικά μας βρήκε νικητές και έτοιμους για έναν ακόμα τελικό, όπου θα συναντούσαμε το Ken Kan dojo. Ύστερα από σκληρούς αγώνες το Dojo μας κατάκτησε την νίκη και την πρωτιά για δεύτερη συνεχόμενη φορά.


Ένα μεγάλο μπράβο και στους kendoka φίλους μας που είδαμε στα shiaijo, αποδεικνύοντας ότι το Kendo μας ενώνει.


Θέλω να δηλώσω και τις προσωπικές μου ευχαριστίες στον συναθλητή μου Κιουστελίδη Βασίλη, που ήταν δίπλα μου στους αγώνες με τις συμβουλές του και για εμένα ήταν ο MVP του πρωταθλήματος.


Δεν θέλω όμως να ξεχάσω και τον Γρηγόρη με το απίθανο ανέκδοτο για τον Άρη Θεσσαλονίκης, τα κορίτσια του dojo μας, Ιωάννα, Δανάη, Τζέσικα, Μαριέττα, την μικρή Ελένη και την Ελένη για την υποστήριξη τους, τα παλικάρια μας, James, Γιάννης, George και Γιώργος που φώναζαν, τον Μιχάλη που μου «πέταξε» την κίτρινη φανέλα του μετά το τέλος των αγώνων, την οικογένεια μου που ήταν στο πλευρό μου, των fireman τον Κώστα και τον Σταύρο που γαμ... στα γέλια άλλη μια φορά, τους δασκάλους μου που κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να κρατάμε το shinai μας σωστά και φυσικά τον Χάρη, που γλύτωσε από το μπισκότο με λίγες μόνο σοκολάτες επάνω του J