Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Spring kendo seminar with sensei W.W.Demski.


Renma Dojo, under the aegis of the Greek Kendo Iaido Naginata Federation (e.o.k.i.N) and in cooperation with the Furyu Dojo, would like to invite you to a 4-day spring seminar, from 10 to 13 May, under the guidance of Wolfgang Wladislaus Demski sensei 7th Dan kendo kyoshi.

Sensei Wolfgang Demski is honorary President of the German Kendo Federation and one of the most popular teachers in Europe and Greece.

It is a particular honor for us to have such an important and popular teacher with many years presence and experience in kendo who, especially in our country, has contributed the utmost to the development of this sport.

It is important to emphasize that it is the first time that such a seminar is organized in Athens under the guidance of sensei Demski.

For more information:


Renma Dojo 210-6892221


info@kendoka.gr

www.kendoka.gr

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Nobu sensei is here….

Τελικά ο δάσκαλος Nobu έφτασε χθες στην Αθήνα και το βράδυ ξεκίνησε τις προπονήσεις…αν και ήταν κουρασμένος από το ταξίδι έκανε προπόνηση με τους αρχάριους και με τους προχωρημένους…με το που έφτασα στην προπόνηση, χάρηκα πάρα πολύ που τον είδα…γιατί είδα ένα πολύ καλό μου φίλο πρώτα και μετά τον δάσκαλο μου…φυσικά όταν ξεκίνησε η προπόνηση η σχέση «φίλου» χάθηκε για λίγο και στην θέση της είχε έρθει η σχέση μαθητή – δασκάλου…με το που άκουσα την πρώτη «τσιρίδα» από το στόμα του, μου φάνηκε ότι δεν είχε περάσει ούτε μια μέρα από τότε που είχε έρθει στην Ελλάδα ξανά…από Τετάρτη ξεκινάμε δυναμικά και μέχρι να φύγει θα προσπαθήσουμε όλοι να «ρουφήξουμε» όσα περισσότερα μπορούμε…άντε να θυμηθούμε τα παλιά…

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Μπράβο στα παιδιά…

Το 4o κύπελλο Θεσσαλονίκης τελείωσε με μία Πρώτη θέση στο ατομικό και με μία Τρίτη θέση στο ομαδικό…και όλα αυτά με τέσσερα μόνο μέλη…άλλα δεδομένα θα είχαμε αν 5 μέλη συμμετείχαν στο Κιλκίς. Ένα μεγάλο μπράβο στον Κατσούλη Δημήτρη που ξαναβγήκε πρώτος σε μια μεγάλη διοργάνωση και στους Νικολούζο, Κιμέρη και Γαλανάκη που αποτελούσαν την υπόλοιπη ομάδα και κατέκτησαν την Τρίτη θέση στο ομαδικό. Την επόμενη φορά εύχομαι περισσότερα μέλη να πάρουν μέρος στο Κύπελλο Θεσσαλονίκης και να έχουμε ακόμα πιο πολλές επιτυχίες.

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Ο Sensei Nobu στο Renma Dojo....

Ο Sensei Noduyuki Ohno (5o dan in kendo), aka sensei Nobu, έρχεται την Δευτέρα στις 8 του μήνα στην Ελλάδα για ένα μήνα προπονήσεων στο Renma Dojo…είμαστε χαρούμενοι γιατί ένας πολύ καλός δάσκαλος αλλά και φίλος ξαναέρχεται στην Ελλάδα για προπονήσεις στο νέο μας dojo αυτή τη φορά.

Το Renma dojo σε μια προσπάθεια να αναπτύξει το kendo στην Ελλάδα αλλά και να αναπτυχθεί και το ίδιο, έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια από πέρσι, με την διοργάνωση σεμιναρίων με την συμμετοχή μεγάλων δασκάλων από την Ιαπωνία.

Το 2009 είχε έρθει για μια εβδομάδα περίπου ο Sensei Kunihide Koda 8ο dan kyoshi και φέτος ξεκινάμε το 2010 με την έλευση του sensei Nobu. Αλλά δεν επαναπαυόμαστε μόνο με αυτούς τους δασκάλους.

Έρχονται πολλές εκπλήξεις ακόμα από το Renma dojostay tuned



Hard...ταλαιπωρία από την Easyjet…στην Αγγλία






Βιβλιοφάγος ο δάσκαλος



Προπόνηση με τρείς...μπορείς?

Ερώτημα που εύκολα απαντιέται…όταν ο δάσκαλος έχει μάτι τότε και με ένα άτομο η προπόνηση γίνεται υπέροχη και ενδιαφέρουσα. Φυσικά σήμερα πονάω παντού, αλλά είναι ένας γλυκός πόνος. ένα μεγάλο ευχαριστώ στους 2 συναθλητές μου Θεοδόση και Κώστα που το επίπεδο χθες το κρατήσανε υψηλό και τους δασκάλους και υποδασκάλους που ήταν εκεί παρών να μας διορθώνουν και να μας βοηθούν.
Η προπόνηση είχε 3 άτομα μόνο, γιατί τέσσερα μέλη του dojo μας θα πάρουν μέρος στο κύπελλο Θεσσαλονίκης στο Κιλκίς και για προληπτικούς λόγους έμειναν απέξω από την προπόνηση. Να τους ευχηθώ καλή επιτυχία και να γυρίσουν πίσω με μετάλλια και αβλαβείς.

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Βραβείο....οοοοοο

Προσπαθώ να θυμηθώ αν ποτέ μου κατάφερα να κερδίσω κάτι σε διαγωνισμούς...και τα μόνα που μου έρχονται στο μυαλό είναι μια μπλούζα από την Κουκουρούκου και ένα ποδήλατο...ε λοιπόν σήμερα έχω σπουδαία νέα...κέρδισα 5.οοο Japanese Yen Gift Voucher απο την Miyako kendogu (http://www.kendo-bogu.com/category_s/114.htm)και παρακαλώ πήρα το δεύτερο βραβείο...είμαι τόσο πολύ χαρούμενος...επιτέλους η τύχη μου αλλάζει.